четвртак, 7. новембар 2013.

PRIRODNIM RECEPTIMA DO LEPOTE

Zdravo :)


Danas sam odlucila da sa Vama podelim par svojih trikova za kojima uvek posezem,uglavnom vikendom kada imam vise slobodnog vremena. Rec je o prirodnim preparatima za negu lica,kose i tela.


LICE:

Maska I

Potrebno je:  - pola svezeg kvasca
                   - kafena kasicica mleka
                   - malo limuna
Sve to sjediniti da se dobije gusta smesa,naneti na lice i drzati 15-ak minuta,tacnije dok se ne stvrdne. Nakon toga,umiti se mlakom vodom i namazati lice kremom. Ova maska se preporucuje za kombinovanu i problematicnu kozu jer isusuje bubuljice i sprecava pojavu novih.
















Maska II 

Potrebno je: - kasicica meda
                  - malo mleka

Pomesajte sve sastojke kako biste dobili guscu smesu i drzite na licu 10-ak minuta ili dok ne pocne da se topi. Nakon ove maske,lice je mekano i nezno,osvezeno i bez bubuljica.



PILING:

Piling I:

Potrebno je: - smedji secer
                  - malo vode

Staviti sastojke u ciniju,nezno istrljati lice i isprati. Radi se jedanput nedeljno i pogodan je za sve tipove koze,osim za jako osetljivu. koza je nakon toga mekana i nezna,a pore su suzene. Takodje,zuti secer u kombinaciji sa medom odlican je piling za ispucale usne.



Piling II:

Potrebno je: - kasica morske soli
                  - malo mlake vode

Sjediniti smesu,naneti na lice i blago ga istrljati. Takodje je pogodan za sve tipove koze osim za jako osetljivu. 



KOSA:

Sto se kose tice,ne posezem cesto za domacim mazalica,ali kao najdrazi prirodni proizvod koji jednom nedeljno stavljam na kosu je pravo malo tecno zlato,a rec je o jestivom kokosovom ulju koji mozete kupiti u prodavnicama Zdrave hrane. Drzim ga na kosi 1 sat,nakon toga operem kosu nakon cega je ona svilenkasta,mekana,sjajna i vrlo pogodna za oblikovanje.




Ovo su moji tajni beauty receti za kojima volim da posezem,narocito jer sam ljubitelj prirodne kozmetike i zagovornik zdravog nacina zivota. Ako imate neku vasu beauty tajnu koju biste rado podelili samnom,izvolite :)


Do sledeceg posta,



KONSTANTINA

7 коментара:

Претражи овај блог

Translate