недеља, 23. јун 2013.

MOJA SVAKODNEVNA MAKE UP RUTINA

Zdravo :)


U danasnjem postu cu vam pisati kako izgleda moja svakodnevna make up nega. S obzirom da volim da se sminkam,kao sto sam vise puta i spomenula,volim jacu sminku i to je moj stil i prepoznatljiva sam po tome. U svakodnevnom sminkanju uvek isticem oci a usne su skoro potpuno neutralne. 


Lice:


Chanel Mat Lumiere - Njega na slikama nisam otvorila iz jednog razloga,a to je zato sto je pri kraju i nije bas potpuno cist ali rec je o kompaktom puderu namenjenom kombinovanom tipu koze. Odlicno matira,nije tezak i ne daje osecaj na licu kao da imate puno sminke. Tecni puder ne koristim iz razloga sto mi ne prija i brzo mi nestane sa lica. S obzirom da sam zaboravila da slikam bazu koju koristim i koju jako volimi godinama je vec koristim,a to je Shiseido baza. Mlecno je bele boje,lepo prekriva i ujednacava ten,ne masti kozu i dugo je drzi matiranom. Sto se Chanel pudera tice,sada vec kupujem refil s obzirom da pudrijeru imam i on kosta oko 4000,00. 

Guerlain Parure - kompact puder koji ne koristim cesto i ne tokom godine jer sam poprilicno svetla i cuvam ga za leto. Ne volim da budem previse tamna,pogotovo ne u licu i ovaj puder mi je idealan,nanosim ga sirokom cetkom,uglavnom da bih matirala T zonu.  Ne znam cenu u nasim parfimerijama,posto sam ga kupila van Srbije. 

Shiseido Pressed powder -  Ovaj presovani puder koristim iskljucivo za fiksiranje korektora ispod ociju i odlican je. Koristim ga vec jako dugo,jako je lagan i ne useca se u sitne borice. Traje jako dugo,iz razloga sto ga koristim samo u predelu oko oka. Ima 7 grama.

Artdeco Camuflage cream -  Ovaj kamuflazni korektor koristim isto vec godinama i ne menjam ga,niti cu. Ovo je najbolji proizvod koji sam ja ikada probala. Nemam problema sa podocnjacima ali je jako kremast,nije tezak kada se lagano rastopi mala kolicina pod prstima i traje citavog dana. Koristim ga vec vise od 10 godina. Osim sto njime mozete prekriti podocnjake,on sluzi i za prikrivanje nesavrsenost na licu u vidu crvenila,flekica ili bubuljica. Cak kazu da se sa njim odlicno moze zakamuflirati i tetovaza. Ljudi imaju jako puno predrasuda prema ovom korektoru,jer cim je kamuflazni svi imaju sliku u glavi da je pretezak. Jeste malo gusce teksture,ali tezak nije nikako. Broj korektora je 13. Traje jako jako dugo,uvek zaboravim kada ga kupim. Kosta malo vise od 800 dinara. 



Sto se dodavanja boje licu tice,ovo dve stvarcice su trenutno moje omiljene.

Bourjois Bronzing powder -  Ovaj bronzer koristim samo za konturiranje lica s obzrom da ne volim da ga nanosim kao rumenilo,posto sam ubedjena da mi ne stoji. Volim ovaj bronzer iz razloga sto daje jako prirodnu cokoladnu boju,pritom i mirise na cokoladu :) Nije skup i kosta malo vise od 1000 dinara. 

Artdeco Dita Von Teese - Ovo je jedno od mojih omiljenih rumenila u proteklih par meseci. S obzirom da se ovo rumenilo vise ne radi i da je bilo limited edition,na moju veliku zalost,uspela sam da ugrabim cak 4 rumenila na rasprodaji i kostalo je svega 500 dinara. Jako mi je zao sto se ovo rumenilo vise nece raditi ali cim ih potrosim,krecem u potragu za slicnim. Sto se boje tice,jako je nezna i blaga,mat je i boja je nesto izmedju kajsije i roze,mada vise vuce na kajsiju i predivno je,cak lepo izgleda i na preplanuli ten. 


Oci :


Sto se sminkanja ociju tice,za svaki dan uglavnom koristim braonkaste nijanse u kombinaciji sa nekom ludom bojom koju stavljam kao pecat kod sminkanja. Jako sam mastovita kada je sminkanje ociju u pitanju jer volim da eksperimentisem.

Collistar Silky eyeshadow - u nijansama 05 i 07. Ovu prelepu koralno - rozikasta boju koristim da bih svom oku dala neki poseban izgled,npr. na samu sredinu kapka ubacim malo ove ili neke druge upecatljive boje. Ove senke su mat,jako su pigmentovane i kostaju oko 1500 dinara. Belu senku koristim da osencim obrve i stavljam je takodje u same uglove oka,kako bi oko vizuelno izgledalo vece.

Aura  - Ova Aurina senka mi takodje sluzi da upotpum svoje sminkanje,ne koristim je na ceo kapak. Pigmentacija je odlicna,boja je predivna,presijava se na zlatkasto i nije skupa,kosta malo vise od 300 dinara. Ima siroku paletu boja.

Artdeco eyeshadow -  Obozavam Artdeco senke. Jako su kvalitetne,pigmentovane,postojane i lepo se nanose. Postoji velika paleta senki,kako sa sljokicama i sedefom tako i mat varijanti. Ova nijansa ima jako lep zlatkasti sjaj. Kosta oko 700 dinara.



Sto se usana tice,ovo je nesto sto koristim u poslednje vreme. ranije sam volela roze ruzeve a sada sam se prebacila iskljucivo na neutralne nude nijanse.

Pupa New Chic -  Prelepa nude - rozikasta nijansa koja se uklapa u svaki make up. Mat je,potpuno bez sljokica i sedefa. Kosta oko 2000 dinara.

MAC Cremesheen Speed Dial -  Volim MAC ruzeve ali mi je jako zao sto nam nisu dostupni kao iostali brendovi. Cuvam ga i svaki put koristim priliku kada putujem da ga kupim,kao ibilo sta drugo od njihove sminke. Volim njihova pakovanja,jednostavna su i elegantna. Mat je i mirise na vanilu.

Maybeline Color Whiped -  Ovaj ruz i ova nijansa su me potpuno odusevili. Najlepsa nude boja koju samikada koristila. Jako je kremast,transparentan i s obzirom na laganiju teksturu,postojan je. Kupila sam ga na snizenju u Liliju i kostao je oko 600 dinara. Kupicu ga opet,sigurno.

Chanel Aqualumiere -  Ovaj ruz sam dobila jako davno i jako ga volim ali ga nisam koristila cesto. Na zalost,ovaj ruz se vise ne proizvodi tako da vise ne moze da se kupi. Jako je lepa nijansa,jako je kemast,ima u sebi malo roze pigmenta i zlatnih sljokica. 

Collistar design gloss - jos jedan proizvod u nizu koji se vise ne uvozi. Rec je o Collistar sjaju koji pored toga sto ima prelepu neutralnu boju i plavicasto - zlatkaste sljokice,ima i predivan miris,na vanilu i kolace. Sjajeve u poslednje vreme slabo korstim,vise volim ruzeve,jer kako je toplo ne podnosim nista lepljivo na svojim usnama. Njega koristim samo u vecernjim casovima :)

A sada nesto cime sve to nanosim - alat! :)




I krajnji rezultat je manje vise ovakav :) 




oprostite na slici i pucenju,malo sam se igrala ;)






Do citanja :)


Konstantina 

30 коментара:

  1. Predivno :) Dopada mi se krajnji rezultat :)

    Bourjois cokoladni bronzer je moj omiljeni proizvod kada je u pitanju konturisanje lica. Predivna mat nijansa koja tako prirodno izgleda na licu i nikada nije narandzasta :) Jako tesko je preterati sa nanosenjem :)

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман23. јун 2013. 03:07

    Jako lepo,i ti i kozmetika koju koristis :)

    Lana

    ОдговориИзбриши
  3. Super izgledaš!
    A vidim da i ti jednako kao i ja voliš Artdeco, ja sam zaljubljena u njihove kamuflaže, isto ih koristim godinama. :D

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман23. јун 2013. 06:33

    Nisi napisala za ajlajner/krejon,ili mi je promaklo..? Sve je divno, imamo isti bronzer i rumenilo. :-D

    ОдговориИзбриши
  5. Krajnji rezultat je fenomenalan! :) Moram nabaviti taj AD korektor.

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман23. јун 2013. 14:52

    Sve mi se svidja i sve je detaljno objasnjeno :)

    Maja

    ОдговориИзбриши
  7. Fino bas izabrano. Jel kompaktni Chanel mat lumiere isto sto i perfection lumiere kompkatni za us trziste?
    Cudi me da nisi uvrstila i YSL TE tecni, jel ti se ne dopada vise?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Moguce da jeste,posto kod nas Perfection Lumiere ima samo kao tecni puder,ne i kameni. A YSL nisam stavljala iz razloga sto ga bas retko koristim,jer mi ne prijaju tecni puderi,a ovde sam stavljala ono sto u principu koristim skoro svaki dan :)

      Избриши
    2. Da da znam od ranije da vise volis kompaktne. A jel bi ovaj chanel isticao suvlje delove?

      Избриши
    3. I da li si mozda probala i njega i Diorskin kompaktni za poredjenje?

      Избриши
    4. Ne istice suve delove jer nije uopste tezak niti daje onaj braskasti izgled a DIor kompakt nisam probala,samo Guerlain i on mi je odlicna zamena :)

      Избриши
  8. Bas lepo zvuci kompaktni Chanel mat lumiere. Kolika mu je pokrivna moc, s obzirom da ga koristis umesto tecnog, predpostavljam da je u najmanju ruku srednja? Mislim da sam te srela jednom u Jasminu u Ziri, jednako si lepa kao na slikama :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pokrivna moc ide od srednje ka punoj i stvarno je odlican kada se kombinuje uz dobru podlogu :) Sve preporuke ako imas kombinovanu kozu.

      Hvala na komplimentu :)

      Избриши
    2. Nisam znala,odlicno, bas mi je koristila ova informacija, hvala :)

      Избриши
  9. Odlično izabrano a i tebi baš stoji kada istakneš oči!

    ОдговориИзбриши
  10. Анониман24. јун 2013. 09:14

    Prelepo izgledas, sminka ti je extra <3

    ОдговориИзбриши
  11. Hey,
    Nice blog..
    Would you like to follow each other on GFC and bloglovin..!!!
    Keep in touch,
    www.beingbeautifulandpretty.com

    ОдговориИзбриши
  12. Анониман24. јун 2013. 17:06

    Koji broj artdeco korektora koristis?

    ОдговориИзбриши
  13. lepa, lepa, i super izbor šminke :))
    koristimo neke slične stvari pa
    delim utiske :))

    ОдговориИзбриши
  14. Super ti je šminkica. Ruževi su prelepi, volim te nijanse :)

    ОдговориИзбриши
  15. Zaboravila si maskaru :D Divne su ti trepavice! Koju maskaru koristis i da li na ovim fotografijama imas vestacke trepavice? :)

    ОдговориИзбриши

Претражи овај блог

Translate