петак, 26. април 2013.

MOJA SVAKODNEVNA NEGA LICA

U danasnjem postu cu pricati o svojoj svakodnevnoj nezi lica. Sa negom sam pocela vec sa 17 godina i jako uzivam u tome. Danas tacno znam sta mi odgovara i retko kada menjam preparate. Nasla sam ono sto mi odgovara i drzim se toga. 


Kada ustanem obavezno se umivam i tu sam dosta istrazivala i lutala. Dosta dugo sam koristila Shiseido Pureness penu za umivanje,pa sam probala Dove sapun koji su svi toliko hvalila pa sam kao i po obicaju,setajuci DM-om uocila njihov sapun za osetljivu kozu koji je dobar i za kozu lica i za kozu tela. Iako mi koza nikada nije bila osetljiva odlucila sam da ga probam i nisam pogresila. Kosta citavih 70 dinara,jako lepo ocisti lice,nakon umivanje i skidanja sminke je toliko cisto da koza prosto "puca" od cistoce.  Ne isusuje kozu,nakon umivanja koza je jako hidratantna i nezna.



 Sto se skidanja sminke tice,postupak samu potpunosti pojednostavila. Od kada se na nasem trzisu pojavila Collistar Micelarna vodica za lice,od tada sminku skidam samo i iskljucivo sa njom!  U jednom potezu otklanja svu ocnu sminku kao i sve necistoce sa lica. Zahvaljujuci naprednoj tehnologiji,odnosno formuli koja nije bazirana na deterdzentima,ispiranje nije neophodno. Micelarna voda je potpuno neagresivna,jako je blaga i vraca zastitni sloj koze u ravnotezu. Temeljno cisti lice i skida cak i tesku i vodootpornu sminku. Pogodna je za sve tipove koze i ne ispira se. Cena je oko 2500,00.




Nakon umivanja nanosim hidratantnu kremu. Sto se dnevne kreme tice,ne koristim samo jednu kremu. Imam vise krema koje mi odgovaraju i rotiram ih u krug. Kao podglogu za sminku koristim Decleor Aroma purete fluid za kombinovanu i masnu kozu. Lagan je,osvezava lice,matira ga i vise od 8 h i u toku dana nemam potrebu da dodatno matiram lice i da popravljam sminku. Kozu snabdeva kiseonikom i daje joj blistaost i svezinu. Bez mineralnih ulja je,mirisa i parabena.  Cena je oko 4000,00.



Druaga krema koju u poslednje vreme jako cesto mazem je isto od Decleora a u pitanju je Aroma white fluid sa vitaminom C.  Emulzija je lagane teksture,stiti i osvezava kozu. Zahvaljujuci biljnom kompleksu i vitaminu C ima antioksidantna svojstva kao i sposobnost da regulise pigmentacione procese u kosi. Ujednacava ten,smanjuje vidljivost flekica i pegica,sto od sunca sto od godina i preventivno deluje na nastanak novih pega.  Stiti kozu od UVA/UVB zraka i ima SPF 15.  Ja u sustini nemam problema sa flekama na licu ali ova krema mi daje neverovatnu blistavost i svezinu,koza je ujednacena,barsunasta i glatka. Cena je oko 4000,00.





Idealnu nocnu kremu jos uvek nisam pronasla. Dosta sam menjala i isprobavala a poslednja koja me je odusevila je Bale Cell energy nocna krema u mini probnom pakovanju koja u DM kosta citavih 100 dinara. Isprobala sam je par puta i jako je prijala mojoj kozi. Mislim da je za sve tipove koze i da oporavlja kozu a ujedno je i za prve znakove starenja. Sve pohvale za Baleu i ovu kremicu.


Sto se nege uopste tice,jako vodim racuna o ocnoj regiji. Koza mi je bez bora ali pomalo suvkasta,ponajvise od sminke. Kada su kreme za predeo oko ociju u pitanju,verna sam Shiseidu. Koristim Eye wrinke concentrate creme vec godinama.  


Rec je o kremi koja je izuzetno hranljiva i hidratantna i s obzirom na teksturu koja je poprilicno bogata,bazira se na ishrani suve koze.  Bogata je hijaluronskom kiselinom koja pomaze kod obnavljanja kolagena kao i kod dodatne hidratacije. Prilagodjena je svim tipovima,ali najvise osobama kojima je koza u predelu oka malo suvlja kao i za sve starosne dobi. Nanosi se ujutru i uvece i ima 15 ml. Cena je oko 6500,00.


Postoje i proizvodi koje koristim s vremena na vreme i po potrebi. Jako volim maske za lice i jedne od najboljih su mi Baleine. Korstim 2 njihove,jedna je na bazi cinka za mesovitu kozu a druga je anti age na bazi soje.





Prva maska jako lepo hidrira i isusuje bubuljice,suzava pore,dubinski cisti kozu i cini je blistavomi prociscenom. Drzi se 15-ak minuta za lice i ima je za dva koriscenja. Kosta malo manje od 100 dinara, i jedna i druga.

Jos jedna maska koju koristim samo jednom mesecno i koja je pravo malo bogatstvo je Sisley maska  za predeo oko ociju.



Ovu masku sam prvi put probala pre 5 godina kada sam se i susrela sa Sisley brendom i dan danas je koristim po potrebi,posebno kada sam umorna i kada mojim ocima treba dodatna hidratacija i blistavost. Ova maska daje ekspresne rezultate,u sekundi oporavlja podrucje oko ociju,daje mu blistavost,sjaj,redukuje fine linije,podocnjake,nadutosti i tamne kolutove. Drzim je 15 -ak minuta a nekada i vise,nekada i prespavam sa njom i koza je zaista u pravom smislu reci oporavljena. Znam da zvuci nerealno i nemoguce,ali zaista je tako. Jedina mana ove maske je cena. Malena tubica od 30 ml kosta citavih 10,000 dinara ali zaista dugo traje. Sve preporuke! 

Jos jedan proizvod koji koristim s vremena na vreme i koji me je oborio sa nogu je Collistar aktivni koncentrat hijaluronske kiseline.   O ovom proizvodu vise mozete procitati ovde gde sam o njemu vec pisala :) 
http://apavlovic83.blogspot.com/2013/02/collistar-molekuli-mladosti.html




 To je sve sto se tice moje svakodnevne nege,manje vise. Kazite mi kako se vi negujete i da li ste isprobale nesto od preparata koje ja koristim?


Konstantina 

17 коментара:

  1. Fantastican i temeljan post...Nazalost nisam koristila nista od preparata kao i ti,ali bih volela da probam Decleor Aroma purete jer zvuci fantasticno...Mozes li mi samo reci cenu?

    ОдговориИзбриши
  2. Stvarno nemam 300e mesecno samo za osnovnu negu lica, mozda nekada :-)

    ОдговориИзбриши
  3. Zar ta shiseido eye concentrate nije namenjena zreloj kozi? Meni je ona izuzetno masna, jaca je i od Benefiance.
    Koristila sam Collistar micelarni, poceo je da mi isusuje predeo oko ociju, presla sam na Avene i mnogo mi je bolji.
    A ovu masku Sisley sam i ja smeknula, u BQ na zalost ne kosta 10.000 dinara, vec 12.000. Gde ima da se kupi za 10.000? :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nije Shiseido za zrelu kozu,samoje za ishranu okoloocne zone ;) A 10.000 je placeno sa popustom :)

      Избриши
  4. Jao ja toliko želim ovu Sisley masku, uh!
    Odliča post, detaljan!

    ОдговориИзбриши
  5. bas zanimljive stvarcice koristis :) super post!

    ОдговориИзбриши
  6. Ti bas volis Collistar? <3

    ОдговориИзбриши
  7. lepo da mozes sebi priustiti ali ja mislim da nema potrebe za ovolikim trosenjem novca za kozu . u prirodnim preparatima mozes sve to naci po mnogo nizim cenama

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Slazem se,zato sam i napisala da volim da eksperimentisem i sa jeftinim i sa skupim brendovima,nemam problema sa time ;)

      Избриши
  8. Devojka po imenu Divna je sjajno na svom blogu objasnila Tajnu

    http://milkandhoneyworld-divna.blogspot.com/2013/02/zakon-privlacenja-osnovni-koraci.html

    http://milkandhoneyworld-divna.blogspot.com/2013/03/zakon-privlacenja-zivot-bez-problema.html

    ОдговориИзбриши
  9. Анониман4. мај 2013. 11:56

    Moracu da isprobam ove stvarcice od Collistara,volim ga bas :))) Super ti je blog :)

    Jelena

    ОдговориИзбриши

Претражи овај блог

Translate