недеља, 23. фебруар 2014.

BADEMOVO MLEKO ZA CISCENJE LICA

Zdravo :)




U prethodnom postu ste citali o novim proizvodima koje sam kupila tokom meseca februara,pa vam danas predstavljam jedan od noviteta,a rec je o Bademovom mleku za ciscenje lica.Ovo mleko za mene nije novo,samo je zaboravljeno u moru proizvoda koji postoje na nasem trzistu.Kupila sam ga sasvim slucajno pre par godina,koristila kratko i prestala,iako sam bila odusevljena ucinkom.Ponovni susret sa ovim mlekom je bio sasvim slucajan.Koristim ga malo vise od mesec dana i utisak koji je na mene ostavio je isti kao i kada sam ga prvi put kupila.




Ovo mleko je domaci proizvod i proizvodi ga Apoteka Beograd.Rec je o mleku koje sadrzi veliku koncentraciju bademovog i parafinskog ulja koje jako dobro cisti lice od svih necistoca.Mleko povecava vlaznost koze i vraca joj elasticnost.

Mleko se preporucuje za sve tipove koze,nije masno i ne ostavlja masan trag na licu nakon skidanja sminke.Ima blagi miris na badem.Ranijih godina,kada sam ovo mleko kupila prvi put,mirisao je identicno kao Pavloviceva mast,tacnije vise se osetila koncentracija bademovog ulja,nego sada.To je jedina zamerka ovog mleku ali i dalje mirise blago i miris podseca na badem.

Proizvod dolazi u plasticnoj bocici i sadrzi 200 ml proizvoda i veoma je izdasan.Kao sto sam napomenula,koristim ga vec mesec dana i sigurna sam da ce mi trajati barem jos mesec.Osim lica,sa njime cistim i dekolte.Kod ovog mleka mi se dopada to sto nakon ciscenja,koza lica nije suva vec ostavlja blagi film na kozi zbog cega je koza izuzetno mekana i nezna.Cena ovog proizvoda je oko 300 dinara i moze se kupiti u svim drzavnim apotekama.

Ako nekoga zanima sastav,moze da pogleda ovde:



Ja se u sastav skoro pa uopste ne razumem,pa bih zamolila ako neko zna da mi protumaci :)



Sama tekstura mleka je gusta i potrebna je mala kolicina kako bi se celo lice ocistilo.U sustini,ocnu regiju izbegavam da cistim sa njim,samo iz razloga sto koristim jedno od dvofaznih sredstava koji mi mnogo lakse skinu maskaru,ali u zurbi sam ga isprobala i nikakvih iritacija niti crvenila nije bilo,niti su me pekle oci.Nemam osetljivo lice niti problema sa ocima,niti sam imala ikakvih reakcija na ovo mleko,nisu mi izbijale bubuljice niti mitiseri.Kod ovog mleka mi se dopada i to sto jako dobro ocisti lice i nije potrebno ponavljati ciscenje vise puta.

Kako Vam se dopada ovo mleko i da li ste ga mozda koristile?


Do sledeceg posta,


KONSTANTINA


21 коментар:

  1. Ja se ne razumem u sastav, hemija mi nije jača strana, ali vidim da ima parabene. Nije da meni smeta, ne izbegavam ih, ali vidim da mnoge devojke ne kupuju proizvode gde ih ima. Definitivno ću ga kupiti, videla sam na sajtu još par stvari koje oni proizvode, a hela bih da probam, samo nigde nisam našla recenziju. :)

    ОдговориИзбриши
  2. Baš sam u potrazi za dobrim mlekom za skidanje šminke. :) <3

    ОдговориИзбриши
  3. S obzirom da ima sodium c. sulfat, parabene, parfem, nije baš poželjan proizvod.

    ОдговориИзбриши
  4. ovaj proizvod sam probala jos davno zajedno sa njihovim kremama-bademove kreme za dan /noc i koristim ih i sada.sticajem okolnosti imam staro pakovanje(nepotroseno pri dnu je) i novo pakovanje i razlika je u ml jer ovaj je 200ml a ranije je bio 250ml i sad je pakovanje sa plavim slovima ranije je pisalo braonkastim.nema razlike u texturi .e sad mozda je nekome mirisao na pavlovicevu mast meni nije nikada (uvek sam osecala miris badema)i staro pakovanje bez obzira sto je rok davno prosao mirise na badem.svaka preporuka za ovaj proizvod -za ciscenje lica ali i za lako skidanje sminke sa njim.najvise ga koristim samo za skidanje sminke.super je za predeo oko ociju jer je masniji i lepo i lako skida sminku oko ociju. ja nosim sociva i meni je ovaj proizvod zaista vrhunski.nisam ga menjala od 15godine. i svaka pohvala za recenziju

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da,o tom pakovanju i ja pricam samo mi se miris tada vise dopadao jer mi je mirisao na pravi badem :)

      Избриши
  5. Sastav je loš. :(

    Mineralno ulje je jeftin, a beskoristan sastojak, ne hrani kožu, već je guši.
    Parabeni su ozloglašeni kao endokrini disruptori, u našem telu imitiraju estrogen, iako se u poslednje vreme priča da su navodno ok, ja ih ipak izbegavam jer ne želim da rizikujem, ima mnogo odličnih proizvoda koji ih ne sadrže.

    Šteta, baš sam se ponadala da valja. :(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ako znas ijedan proizvod bez parabena i mineralnih ulja,podeli sa nama,jako me zanima :)

      Избриши
    2. Naravno. :)

      U suštini, ako neko želi da izbegne te sastojke, može da kod svakog brenda nađe odgovarajuć proizvod, i kod jeftinijih i kod skupljih, samo obrneš na deklaraciju i preletiš pogledom.
      Da uzmem za primer Afroditu- volim i koristim dve kreme iz linije sa kamilicom (nemaju ni parabenčiće ni mineralno ulje), dok mi se sastav ostalih ne dopada.

      Što se skidanja šminke/čišćenja lica tiče (kad smo već kod te teme), mogu da preporučim čisto kokosovo i bademovo ulje, temeljno skinu maskaru ( izjutra nema onih ružnih ostataka u uglovima očiju i po trepavicama), a i sačuvaju mi trepke od ispadanja. Ranije sam koristila Mixa dvofazno sredstvo za skidanje šminke oko očiju, bilo je super, ali su mi ulja bolja. Ostatak lica perem LRP fiziološkim gelom.

      Za one koji naručuju onlajn, super ponudu imaju sajtovi: iherb.com, beingcontent.com, naturisimo.com, feelunique.com, lookfantastic.com, svi imaju besplatan shipping (sem prvog, ali nije skupo), izbor je ogroman i mogu se naći jako dobre stvarčice koje vrede svaku uloženu paru.

      Nadam se da sam bila od neke pomoći, znam da dosta ljudi ne obraća pažnju na sastav i da sve ovo možda izgleda kao nepotrebno smaranje, ali ukoliko se neko zainteresuje za ovu temu i poželi da bude malo selektivniji pri izboru kozmetike, ne treba da se plaši da će mu izbor biti preterano sužen, tako bar moje iskustvo govori. :)

      Избриши
  6. Poznajem mnoge žene koje kosriste ovo mleko godinama, a za njih pouzdano znam da im platežna moć dozvoljava da kupe mleko 10x sluplje od ovog. Meni je činjenica da ne jedna, več nekoliko žena gore pomenutog profila ostaje verna ovom mleku, bila dovoljna da i sama rešim da ga probam čim potrošim zalihe :)

    ОдговориИзбриши
  7. imam sad jedno mlijeko za čišćenje,nisam najsretnija jer neskida maskaru kako treba pa sam ujutro kao panda

    ОдговориИзбриши
  8. Pa sastav je daleko od sjajnog, počev od parabena, parafina i sulfata, pa i eto parfema. Ali ako ti nisi imala reakciju onda ne bi trebalo da te previše brine, jer to su poznati alergeni, što ne znači da će svima iritirati kožu. :) Ja bih ipak zaobišla sa svojom hiper dramatičnom kožom.

    ОдговориИзбриши
  9. Sastav je los sadrzi stearate koji ubrzavaju starenje koze i PEG koji je kancerogen.O ovim i jos mnogo drugih stetnih sastojaka mozete procitati na sajtu Mogu ja to sam!

    ОдговориИзбриши
  10. Ja sam ga nedavno kupila i odusevljena sam. Sulfate sadrzi jer rastvaraju necistoce, parafin takodje, a nakon njega se umiva cistom vodom, tako da se to i ne zadrzava na kozi u toj meri. Hajp oko parbena me nervira, tako da ja, ipak, glasam za ovo mleko, moja koza uziva.

    ОдговориИзбриши

Претражи овај блог

Translate