субота, 11. јануар 2014.

OMILJENI PROIZVODI U 2013.GODINI

Drage moje,


S obzirom da smo vec ozbiljno zagazili u 2014.godinu,resila sam da napisem post o omiljnim proizvodima, proizvodima koje sam u 2013.godini nastavila da koristim,kao i o proizvodima koji su u prethodnoj godini otkriveni. Kako volim da eksperimentisem sa kozmetikom,vise dekorativnom nego preparativnom,ovaj post donosi puno noviteta i zanimljivih stvarcica.







Sto se lakove za nokte tice,u prethodnoj godini nisam bila verni niti jednom brendu.Bilo mi je najbitnija da mi se pored same boje,svidi cetkica laka za nokte jer najbolje funkcionisem sa onim sirim.Brendu China Glaze sam verna vec godinama,a Max Factor je napravio najdivniju boju svih vremena.O njemu sam vise pisala u ovom postu.



Sto se Flormar Stylo ruzevi tice,nakon par meseci od kupovine i dalje ih svakodnevno koristim,kremasti su,mat,ne isusuju usne,ne skupljaju se u pregibima usana. Opsirnije o njima,mozete procitati u ovom postu.

Za Revlon ruzevima sam jako dugo tragala,narocito za ovom bojom,koju sam igrom slucaja pronasla u Podgorici u lancu drogerija. Boja je mrvicu presvetla ali u kombinaciji sa malo tamnijim ruzem ili ako se jednostavno nanese tapkanjem,boja je bozanstvena.Jako su prijatni na usnama,kremasti i potpuno bez mirisa.Takodje,opsirnije mozete procitati u ovom postu.

NYX ruzeve,kao i sam brend jako volim,ali sam medju ruzevima pronasla najvise boja koje mi u potpunosti odgovaraju. Sama tekstura ruzeva je mat,a pored toga izuzetno su kremasti,bogate teksture,ne skupljaju se u pregibima usana i nisu teski.

Maybelline Color Sensational ruz sam pocetkom godine pronasla u Podgorici. Iako ih ima i ovde,nekako nisam na njih obracala paznju. Trazeci nesto drecavo pink,pogled mi se zaustavio pre svega na jako zanimljivom pakovanju a nakon toga i na boji.Rec je o nijansi Fuchsia Flash 902 a rec je o drecavo neon pink nijansi koja je kod mene rezervisana za letnje dane.Jako su prijatni na usnama,kremasti,dugotrasni,hidratantni i mirisu na kokos i vanilu. 



Chanel rumenilo u nijasi Reflex 82 je jedno od mojih najdrazih rumenila ikada/.Koristim ga vec godinama i odgovara mi prvenstveno sto mogu da ga kombinujem uz sve make up kombinacije a pored toga,licu daje blistavost i svezinu,jako je postojano i nezno,sa dosta zlatnog shimmera.Boja je izmedju kajsije i roze i jako dugo traje.

Lancome Blush Subtil u nijansi Nectar Lace je rumenilo u koje sam se zaljubila na prvi pogled.Ovo rumenilo se relativno skoro pojavilo na nasem trzistu i to u dve nijanse. Rumenilo se sastoji iz 3 dela. Bronzer za kontur,rumenilo i highlighter.Bronzer i highlighter ne koristim ali je zato rumenilo postalo jedno od najomiljenijih u kratkom vremenskom periodu.
Boju je jako tesko opisati,u sustini rec je o boji kajsije sa dosta zlatnog sedefa.Boja se prilagodjava svakoj boji tena,na licu izgleda jako lepo i nezno,blistavo i daje mu svezinu.


NYX rumenilo u nijasi Mauve sam kupila zahvaljucuji NYX seminaru koji je bio u novembru 2013.godine i nisam se pokajala. U sustini,volim rumenila koja idu na kajsiju jer najbolje pristaju mom tenu,a takvo je i Mauve rumenilo.Bledo kajsijasto,potpuno mat,izuzetno pigmentovano i postojano.  


     
Kada je o nezi usana rec, uvek sam bila verna Balei.Njih,kao sto vec i svi znate,mozete naci u DM marketima.Pored izuzetno pristupacne cene,ne moze im se osporiti ni odlican kvalitet. U vise navrata kupovala sam njihove mazalice,ali jednoj sam uvek bila verna.Rec je o Eucerin Lip Repair balzamu za negu usana koji ih oporavlja,hrani i neguje.Bitna stvar je da ne sadrzi konzervance,mirise niti parfeme.

Kada sam na aerodromu sasvim slucajno,lutajuci Free Shop-om naletela na Body Shop Lip Butter,mojoj sreci nije bilo kraja.S obzirom da im je u tom trenutku ponuda bila jako slaba,odlucila sam se za ovaj,misleci u pocetku da je breskva,kako me je prodavacica i ubedjivala,ali kada samga otvorila,bio je mango. Iako nisam ljubitelj slatkastih i vestackih mirisa,ubrzo je postao jedan od najomiljenijih. Jako lepo neguju usne,ostavlja blagu boju i mirise na mango,za mene preslatko i pomalo vestacko.Na aerodromu sam ga platila 5 eura.



Guerlain Super Aqua serum Light je serum za hidrataciju namenjen kombinovanoj kozi kao i toplim klimatskim uslovima.Ublazava znake starenja,pruza kozi intenzivnu hidrataciju i nakon nanosenja koza je meksa,blistavija i popunjena.Nanosi se na ocisceno lice,pre kreme a najbolji je u kombinaciji sa kremom jer pojacava njeno dejstvo.

Chanel La Nuit je specifican Chanelov proizvod u 3 koraka.le jour,La nuit i Les weekend. Od ta 3,La Nuit mi najvise prija i u jako kratkom vremenskom periodu sam videla promene nakozi. Ujutru,nakon budjenja,koza je mekana i popunjena,nema tragova "guzvanja" lica od spavanja,regenerise kozu i stimulise njene prirodne procese,sadrzi smolu i majsku ruzu kao i hijaluronsku kiselinu u 2 oblika 
              - klasicnu gde ostaje na povrsini koze
              - kapsuliranu koja stimulise prirodni proces lucenja hijalurona

Losion za ciscenje lica Veoma zdrava krema je brend koji se moze pronaci u Lilly drogerijama.Ovaj losion koristim vec jako dugo i odlicno mi ocisti lice od svih necistoca kao i visak sminke.Sadrzi malo veci procenat alkohola,na ambalazi ne pise,ali se oseti njegov intenzivan miris.Meni nije preagresivan niti mi isusuje kozu a sa druge strane je odlicno ocisti,iako mi je koza normalna.Cena mu je oko 300 dinara za 150 ml proizvoda.



Iako sam uvek imala odbojnost prema Nivea proizvoda,na kupovinu ovog mleka kao i cinjenicu da mi je postalo jedno od najomiljenijih,zasluzna je jedna promoterka koja mi je dala mini pakovanje mleka na poklon,u jednoj parfimeriji van granica nase zemlje.vec nakon prvog mazanja bila sam odusevljena,kako teksturom tako i samim mirisom. Ovo mleko namenjeno je suvoj kozi,potpuno je nemasno a sa druge strane,ostavlja film na kozi i ona je hidrirana tokom 24 h.


Trussardi My Name parfem se pojavio relativno skoro i potpuno neocekivano i potpuno suprotno od mirisa kakve ja volim,zaljubila sam se na prvi miris u ovaj parfem.Mleko za telo mirise na cisto,na starinske sapune u kombinaciji sa modernim cvetnim mirisima.Odusevljena sam i svakako cu nastaviti da ga kupujem.


Nisam neko ko previse eksperimentise sa kosom,drzim se proizvoda koji mi odgovaraju a tako je bilo i ove godine. Selective proizvode sam otkrila u prethodnoj godini,cine cuda mojoj kosi i svakako nastavljam da ih koristim i u 2014. Vise o ova 3 proizvoda mozete procitati u ovom i ovom postu.


Da li Vam se dopadaju moji godisnji favoriti? ?:)


Do sledeceg posta,


KONSTANTINA

16 коментара:

  1. Reflex 82 sam i sama spazila, iako nisam neko ko nosi kajsija nijanse, vec roze. Predivno mi je, obozavam tu suptilnostshimnera koju ima Ch. Neka mi NYX ne zameri, ali ne moze da parira Ch i Lancome rumenilima sa slike, bar ovako preko fotografija. :) Dj.

    ОдговориИзбриши
  2. Divne stvarcice si koristila :)

    Marija

    ОдговориИзбриши
  3. Divni su favoriti! Najvise su mi zaintrigirali Flormar Lip Stylo ruzevi jer lice na TooFaced Cream ruzeve. :)

    ОдговориИзбриши
  4. Sjajni favoriti :) Reflex rumenilo mi je divno :) Ono i Pupino su mi zapali za oko jos u ranijem postu o omiljenim rumenilima :)
    Super mi je i Flormar mono senka sa slike :)

    ОдговориИзбриши
  5. Odlično! Baš mi se sve dopada.
    Najviše parfemi i lakovi <3

    ОдговориИзбриши
  6. Ja moram da probam Chanel rumenilo, definitivno sam odlepila za kajsijastim tonovima :)

    ОдговориИзбриши
  7. Meni je u 2013. jedan od dražih otkrića bila NYX kozmetika, vidim da i ti imaš par njihovih stvari među svojim favoritima :)

    ОдговориИзбриши
  8. Divni favoriti! Sve najbolje ti zelim Draga Ana u 2014. godini! Ljubinka B

    ОдговориИзбриши

Претражи овај блог

Translate