понедељак, 22. септембар 2014.

MOJA TRENUTNA NEGA KOSE

Zdravo :)


S obzirom da dobijam dosta vasih pohvala za izgled i kvalitet svoje kose i da zelite da znate vise o tome kako je negujem,danasnji post bice posvecen iskljucivo proizvodima koje koristim u poslednje vreme i cime se i kako farbam.

Kako retko eksperimentisem sa kosom,poslednjih meseci sam pustila masti na volji i zaista isprobavala nove preparate.Sve su bile neplanirane kupovine i nijednog trenutka se nisam pokajala zbog kupovine proizvoda o kojima cu danas pisati.






Schwarzkopf Essence Ultime je sampon nastao u saradnji sa manekenkom Klaudijom Sifer.Kao sto i pretpostavljate,ove linije nema kod nas jos uvek,a ja sam na njega sasvim slucajno naletela u hrvatskom DM-u.Zaista mi u planu nije bila kupovina sampona,ali me je nesto kod ovog sampona privuklo i nikako se nisam pokajala.Sampon sadrzi Ultime 4 complex- kombinaciju ekstrakta bisera,pantenola,prociscenih proteina i keratina.Ovaj sampon oporavlja ostecenu i bezivotnu kosu i cini je,pre svega sjajnom,lepom,mekom na dodir i zdravom.Nakon susenja,kosa ima zdrav sjaj i oporavlja ispucale krajeve na duze staze.Nakon prvog pranja,pokajala sam se sto nisam kupila i ostatak kolekcije. 



Argan Oil balzam za kosu je bila jos jedna neplanirana prilikom jedne od poseta glavnom gradu Crne Gore.Kupila sam ga samo zato sto je bio na snizenju a i zbog same cinjenice da sadrzi arganovo ulje ( u kom procentu ne znam,ali mojoj kosi itekako prija). Zemlja porekla me je u prvi mah odbila,jer je rec o Kini,ali sam ipak resila da mu dam sansu.Za 2 eura koliko je na snizenju balzam kostao,nisam se pokajala,vec sam prezadovoljna sto sam za tako sitne novce pronasla nesto sto mi savrseno prija.Za 2 eura se dobija 250 ml proizvoda koji prvenstveno traju veoma dugo.Tekstura mu je pomalo cudna i podseca me na one stare glicerinske kreme za ruke.Odmah po nanosenju balzama,kosa je mekana i prste lagano klize kroz celu kosu.Nakon susenja,kosa je mekana i sjajna,nezna,zdrava,obnovljena i nekako potpuno cista.



Loreal Elseve Anti - Casse sprej za kosu je moje otkrice godine i proizvod koji je nezameljiv u mojoj svakodnevnoj rutini.O njemu sam vec pisala u ovom postu i od tada se nista nije promenilo niti ista moze da ga zameni kada je u pitanju rascesljavanje kose.

Selective Curl Look je sprej za ucvrscivanje lokni,za hidrataciju kose i daju joj sjaj,mekocu i volumen.Takodje,sa ovim sprejem,lokne su postojanije.Moze se koristiti i na suvu i na vlaznu kosu,s tim sto je kada se nanese napolu prosusenu,efekat mnogo bolji.Kupljen je u Podgorici i cena mu je oko 6 eura.



O Aussie 3 minutes Miracle regeneratoru sam vec pisala u ovom postu i zaista je ispunio sva moja ocekivanja koja jedan regenerator treba da ima.Sve o cemu pise proizvodjac i sve o cemu sam citala na netu je ispunilo moja ocekivanja vec nakon prvog pranja.Kosa je nahranjena,mekana,nezna,mirisljava,svilenkasta,podatna,sjajna.... 



Garnier Fructis serum za suve krajeve kose su najbolje silikonske kapi koje sam ikada probala.Formula je obogacena ekstraktom ploda Amle koji ucinkovito sanira ispucale krajeve.Nanosim ga na peskirom prosusenu kosu,od usiju pa do samih krajeva.Nakon susenja,kosa je mekana i krajevi su zagladjeni,a kosa nije nimalo masna.Daje kosi sjaj i prelepi miris koji se jako dugo zadrzava na kosi.Dosta je guste teksture i sporo se trosi.Kupljen je pre vise od 6 meseci,na snizenju u Jasmin parfimeriji i kostao je malo vise od 300 dinara i zaista vredi svaki dinar.



I na samom kraju,farba za kosu.Od kako sam pocela sa blogovanjem,o mojoj boji ste se stalno raspitivale i kao sto vec znate,farbam se sa Wellaton farbom 12/1 i ona izgleda upravo ovako 




Kupila sam je pre 2 godine na preporuku koleginice i od tada je stalno kupujem.Ovo je jedina farba gde me prilikom farbanja,koren kose niti svrbi niti pecka.Boja je u potpunosti onakva kakvu sam oduvek zelela,bebi plava.U sustini,farbam se na mesec ipo dana i farbam samo izrastak.Kako sam imala losih iskustava sa frizerima,farbam se uglavnom sama i zadovoljna sam.Farba mi ne isusuje kosu,cak naprotiv,nakon farbanja je izuzetno sjajna. Na slici ispod mozete da vidite kako boja izgleda na mojoj kosi :)




Nadam se da ste uzivale citajuci ovaj post o nezi moje kose :)


Do sledeceg posta,

KONSTANTINA

26 коментара:

  1. Savrsena, molila bih te ko znas nesto o davines farbama da nam preneses

    ОдговориИзбриши
  2. Garnier serum sam planirla probati i volim što sam pročitala nešto pozitivno :)

    ОдговориИзбриши
  3. Kosa ti je stvarno predivna <3 I moram priznati da sam i ja oduševljena ovim Aussie proizvodom.

    ОдговориИзбриши
  4. prelepa kosa!da li ti je prirodna boja svetlija ili tamnija?

    ОдговориИзбриши
  5. Koliko cesto se sisas?
    imas predivnu kosu :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Retko kada,nisam se sisala skoro godinu dana,ali dobro cuvamkosu tako da joj za sada i nije potrebno :)

      Избриши
  6. Predobra ti je kosa :D Baš sam gledala taj Schwarzkopf Essence Ultime šampon, mislm da ću njega sljedećeg kupiti, baš me zanima. Također me jako privlači i Garnier Fructis serum.

    ОдговориИзбриши
  7. da li se blajhas ponekad ili samo sa farbom izvlacis ovu boju,da li imas problema sa crvenim pigmentom?prelepa je boja!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne blajham se,nikada se nisam blajhala,postepeno sam izvlacila ovu boju,dugo sam plava :)

      Избриши
  8. Svaka pohvala za to sto se sama farbas <3 Let DIY power be with you.

    ОдговориИзбриши
  9. Divna ti je kosa, ja sam godinama bila plava ali sam se više mučila nego uživala jer imam dosta crvenog pigmenta, i jako su mi sve farbe isušivale kosu čak i one najbolje profesionalne bez amonijaka, pa sam morala da se vratim u smeđu. Super je što se ne blajhaš:)

    ОдговориИзбриши
  10. Citajuci blog, ofarbala sam kosu ovom bojom i bila odusevljena!!! Medjutim, vec nekoliko meseci ne mogu nigde da nadjem ovu farbu. Kazu da su je povukli sa trzista. Zanima me koju farbu sada koristis i da li si zadovoljna. Mislim da je welaton 12-1 najbolja plava koju sam ikada imala!

    ОдговориИзбриши

Претражи овај блог

Translate