среда, 31. јул 2013.

AVENE TERMALNA VODA

Zdravo :)


Vec jako dugo zelim da pisem o Avene Termalnoj vodi i mislim da je sada doslo pravo vreme za to. S obzirom da je leto i da se spremamo za odlazak na more,mislim da je Avene termalna voda idealan pratilac na plazi. Ali,nije termalna voda dobra samo za osvezenje lica na plazi i moru. Ona umirujuce deluje kod opekotine od sunca,posle tretmana protiv akni,polenskog osipa,razlicitog oblika nadrazene koze,iritacije koze nakon brijanja i depilacije.


Nasla sam jedan zanimljiv podatak,tacnije legendu koja kaze da je konj koji je bolovao od koznog ekcema ozdravio nakon kupanja u izvoru termalne vode. 

Sto se moje primene tice,nezaobilazni je pratilac na moru i uvek ga nosim sa sobom na plazu,cak nekada kada imam nesto laganiju sminku,volim da predjem termalnom vodom preko lica,koristim ga nakon depilacija,umirujem njime pazuh nakon depilacije i s obzirom da mi je to podrucuje najosetljivije,nakon samo par minuta,koza je umirena i crvenilo je znatno smanjeno.

PH vrednost termalne vode je 7,5. Sadrzi mineralne odnosno elemente u tragovima kojih je u organizmu veoma malo,ali su bitni za njegovo funkcionisanje.Aluminijum,barijum i cink su minerali koji se nalazi u ovoj vodi,pored hlora,magnezijuma i sulfata koji su karakteristicni za hidrotermalne izvore.

Sto se tice same vodice,postoje 3 razlicite mililitraze,od 50,150 i 300 ml sto je jako prakticno,jer najmanju bocicu mozete uvek nositi sa sobom u torbi kao i najvecu od 300 ml koja ce vam biti dovoljna za 15 dana letovanja,uz svakodnevno koriscenje kao i za smirivanje koze u kucnoj upotrebi. Termalnu vodu mozete kupiti u svakoj apoteci i najmanje pakovanje kozsta oko 300 dinara.



Kao sto vidite na ovoj slici,primene su visestruke,pa se cak moze koristiti i kod iritacija od pelena jer je potpuno bezbedna za koriscenje kod malih beba.


Da li vi koristite neku od termalnih voda koje se mogu naci na nasem trzistu i kakvi su vam utisci?


KONSTANTINA

13 коментара:

  1. Vec neko vreme koristim Vichy termalnu vodu i zadovoljna sam :)

    Kada je potrosim zelim da probam LRP, dosta je hvaljena :)

    ОдговориИзбриши
  2. Moraću da probam ovaj proizvod,baš mi se sviđa. Iznenađena sam da je tako jeftin.

    ОдговориИзбриши
  3. Volim Avene ali sam otkrila da mi više prija LRP!

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман31. јул 2013. 06:30

    Od Avene imam neku kupku za osetljivu kozu, nisam je probala jos, dobila sam je na poklon ali generalno mi koza nije osetljiva pa cu je mozda i proslediti dalje :) Koristim La Roche Pisay tj.LRP :) termalnu vodu, odlicna je! Osvezava i umiruje kozu, sve vreme sam je prskala na plazi :) Mojoj kozi prijaju sunce i morska voda, uz ovu termalnu prskalicu, dobitna kombinacija, cak sam i decku prskala lice :) Osvezava, nekako i cisti i hrani, ja je prsnem i nekad sacekam malo pa obrisem a nekad pustim da sve upije /ispari :) Pozdrav svima i obozavam ovaj blog <3 Julijana

    ОдговориИзбриши
  5. Ja obožavam Avene i sve njihove proizvode !!! :D Termalna je neizostavna u mojoj rutini, bilo ljeto ili zima :D

    ОдговориИзбриши
  6. Nisam znala da je mala tako jeftina.To je bas prakticno za torbu :)

    ОдговориИзбриши
  7. Samo jedna i jedina: Avene termalna voda :D Moja omiljena!

    ОдговориИзбриши
  8. Probala sam Vichy, Lrp i Uriage termalne vode i najbolja mi je Uriage, Lrp mi je isusivala, Vichy je ok ali mnoogo bolja je Uriage :)

    ОдговориИзбриши

Претражи овај блог

Translate