субота, 13. април 2013.

NEGA KOSE

Danasnji post posvecujem svojoj kosi,tacnije pisacu vam o proizvodima koje svakodnevno koristim za negu svoje kose. S obzirom da se farbam u plavo a svi znamo koliko je plava kosa zahtevna,dosta vodim racuna o njoj da bi ostala zdrava i sjajna.
Bitna stvar je da je ne opterecujem sa previse preparata. Moja kosa je jako jednostavna i nezahtevna i ne trazi puno nege. Kako kosu perem svaki dan,koristim samo najosnovnije proizvode,sampon,balzam i nesto od ulja za negu krajeva.

Na samom pocetku,predstavicu vam sampon koji me je u potpunosti odusevio i koji koristim vec vise od godinu dana i za sada nijedan nije zauzeo njegovo mesto. Ispunio je sva moja ocekivanja i za sada ne planiram da ga menjam. Rec je o indijskom samponu koji se naziva Sidha.

Kao sto sam napomenula rec je o indijskom samponu na bazi cveta hibiskusa,njegova svojstva su vrlo korisna za negu kose kao i same koze glavea odlican je i kao prevencija kod opadanja kose.
Ovaj sampon sam otkrila citajuci jedan strani forum,usled problema sa kosom koje sam imala protekle dve godine. Odlucila sam da ga probam,pogotovo sto nije mnogo skup. Kod nas se moze naci u prodavnicama zdrave hrane i kosta 450 dinara.
Ovaj sampon zaista jaca kosu i sprecava njeno opadanje i jako brzo se vide rezultati. Kosa je dosta meksa i sjajnija,laka za oblikovanje,daje dodatni volumen i dosta je bujnija,nakon svakog pranja. Postoje 2 varijante ovog sampona,jedan je klasican a drugi sa svetom hibiskusa. Ja sam se opredelila za ovaj zato sto sam plavusa a i zbog moguceg tamnjenja kose koje nisam primetila.

Drugi proizvod o kojem cu vam pisati je balzam za kosu. Sto se balzama tice,dugo sam lutala i trazila odgovarajuci,isprobavala sve sto se na nasem trzistu moze naci. Jedno vreme sam bila zadovoljna Baleom,u jednom periodu sam jako volela John Frida balzame za kosu,a onda sam jednom,u nedostatku balzama u DM-u kupila Dalia balzam za suvu kosu sa keratinom.
Ovaj balzam sadrzi tecni keratin,pantenol,bademovo ulje i biljne proteine koji obezbedjuju obnavljanje suve i ostecene kose,jacaju dlaku i obezbedjuju zdrav izgled kose. Balzam sadrzi jos i termoaktivnu komponentu koja dodatno stiti i regenerise kosu usled dejstva toplote prilikom susenja kose.
Ja volim da kazem da je kosa nakon upotrebe ovog balzama,kao da ste upravo izasli iz frizerskog salona. Daje kosi jako zdrav izgled,kosa je nekako cvrsta i potpuno zagladjena. Kupila sam u DM-u i cena je oko 300 dinara.

Sledeci proizvod o kojem cu pisati su kapi za kosu. Rec je o Balei. Moram priznati da Baleu jako volim i da uvek nadjem nesto od proizvoda za kosu koji mi jako prijaju. Nisam neko ko cesto koristi silikonske kapi jer nemam potrebu za tim,ali s vremena na vreme ih stavim.


O ovom proizvodu sam vec pisala u jednom od prethodnih postova. Rec je o silikonskim kapima za oporavak kose. Pretpostavljam da su ,kao i sve silikonske kapi predvidjene da se koriste samo za krajeve,ja ih koristim od usiju pa do samih krajeva,tako sto malu kolicinu proizvoda nanesem na dlanove,utrljam i nanesem na kosu. Koristim ih vec par meseci i primecujem da su mi krajevi u sve boljem stanju. Ima jako prijatan miris i jako se sporo trose. Kostaju 350 dinara. 

Jos jedno ulje za kosu koje volim i povremeno korstim je Macadamia ulje.


Ovo ulje idealno je za sve tipove kose,posebno za suve i ostecene krajeve. Hrani kosu,daje joj zdrav sjaj i omogucava lako rascesljavanje,cak i mokre kose. Nanosi se i na suvu i na mokru kosu,sve zavisi od potrebe. Kada se nanosi na suvu kosu ne masti je. Za intenzivniji efekat moze se dodati u masku za kosu pa cak i u farbu. Ja sam kupila probno pakovanje koje kosta 350 dinara. Zadovoljna sam njime ali ipak malu prednost dajem Balei.



Kako vi negujete svoju kosu?

Do sledeceg posta :)



Konstantina 


15 коментара:

  1. Moram pogledati taj prvi sampon, bas zbog te prevencije kod opadanje kose, a macadamia ulje i ja koristim, meni je odlican i nezamenljiv :)

    ОдговориИзбриши
  2. Mene interesuju Dahlia proizvodi za kosu, da mi ih je samo negdje pronaci :))

    ОдговориИзбриши
  3. super post :)
    ovaj sampon me je definitivno zainteresovao, moracu da ga pogledam :)
    imam macadamiu i obozavam je!

    ОдговориИзбриши
  4. Super post, uvek me interesuju proizvodi za kosu. Pogledaću ima li kod mene tog indijskog šampona, imam pozitivne predrasude prema svemu za kosu šta dolazi iz Indije, Indijke imaju taaako divnu kosu.

    ОдговориИзбриши
  5. Svašta si zanimljivo ovde preporučila, ja koristim samo ovo Macadamia ulje.

    p.s. http://oinkifyouloveopi.blogspot.com/2013/04/jos-jedna-nagrada.html#more

    ОдговориИзбриши
  6. Atina koliko si visoka? Prelepa si zaista

    ОдговориИзбриши
  7. ja bih baš probala ovo macadamia ulje, i već duže vreme mi se nalazi na WL, mislim da ću morati uskoro da prelomim i uzmem ga.

    imaš nagradicu i od mene :))
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=510948182297982&set=a.299300340129435.70690.298191073573695&type=1

    ОдговориИзбриши
  8. Bas mi je zanimljiv ovaj Indijski sampon,moram ga potraziti,hvala :)

    ОдговориИзбриши
  9. Šta misliš o ricinusovom ulju za brži rast kose? Zanima me mišljenje nekoga ko dobro poznaje negu kose.. Čula sam da je dobro da se utrlja u teme, a nakon njega kapi koprive i da se duži što duže?

    ОдговориИзбриши

Претражи овај блог

Translate