недеља, 24. март 2013.

MOJA PARFEMSKA KOLEKCIJA

Danas cu vam predstaviti moju kolekciju parfema i pratecih krema za telo koje koristim. Nije sve tu,nesto fali,ali evo slika mirisa koje ja najvise volim i koje koristim :)




Tu su mesto nasle i neke od parfemski krema za telo :)




Nadam se da vam se dopada :)

Konstantina 

субота, 23. март 2013.

EUCERIN LIP REPAIR

Obozavam balzame za usne i priznajem da sam zavisna jer ih u svojoj kolekciji imam cak 10 koje naizmenicno koristim. U poslednje vreme,tacnije od decembra imam jako velikih problema sa usnama i konstantno su suve,grube i ispucale i nista nije moglo da ih oporavi. Kako sam u tom periodu imala ozbiljnijih zdravstvenikh problema,to je doprinelo da mi usne budu u takvom stanju. Mazala sam sve i svasta,svakodnevno radila pilinge,ali jednostavno,napretka nije bilo.

U jednom trenutku sam se setila da sam pre par godina koristila balzam koji mi je samo u jednom danu oporavio usne a to je EUCERIN LIP REPAIR.



Sadzi kombinaciju vitamina C i E kao i bisabolol koji potpomazu negu ispucalih usana. Ne sadrzi konervanse,mirise niti parfeme. Pakovanje sadrzi 10 ml,u tubici je i jako se sporo trosi,jako je gusto i potrebna je mala kolicina. Kosta oko 400 dinara i jedan je od najboljih melema za usne koje sam ikada probala.

Sta Vi koristite za negu usana?


Konstantina :)

L'OREAL LUMI MAGIQUE BASE

Danasnji post posvecujem bazama za lice. Pisacu Vam o bazi koja me je u poslednje vreme odusevila i koju koristim svaki dan vec vise od 2 meseca. Rec je o L'OREAL LUMI MAGIQUE bazi za lice.


U samom startu bila sam skrepticna s obzirom da ova baza sadrzi sitne cestice koje reflektuju svetlost i cine da lice izgleda blistavo,ali s obzirom da mi je koza kombinovana,plasila sam se da ce na mom licu izgledati previse tesko. Baza se moze koristiti u kombinaciji sa puderom ali i samostalno,tako sto ce se naneti na odredjene delove lica i posluziti kao tecni highlighter.


Ja je koristim kao klasicnu podlogu,daje jako lep sjaj licu i lepo ga osvezi. Produzava mi postojanost sminke i u toku dana je skoro uopste i ne popravljam. Ne izgleda tesko na licu,ne masti ga dodatno i moze da se koristi za sve tipove koze. Pakovanje je jako elegantno i prakticno,ima svega 20 ml i sporo se trosi,potrebna  je jako mala kolicina za citavo lice. Lagane je teksture,hidrira kozu i cini je mekom poput svile.



Da li koristite baze za lice i kojima ste zadovoljne?

Konstantina :)

субота, 16. март 2013.

VEOMA ZDRAVA KREMA

Veoma zdrava krema je brend koji je u sklopu Lily drogerija. Nemam bas previse iskustva sa njihovim proizvodima,ali sam se zainteresovala za njih kada sam jednog dana njuskala po Liliju kupujuci najosnovnije stvari. Citajuci po raznim forumima,u secanju su mi ostali pozitivni komentari vezani za mleko za skidanje sminke i losion za ciscenje lica. Kako sam u tom trenutku ostala bez svojih preparata,resih da ih isprobam. Jako su povoljni,tako da mi nije bilo zao i da mi ne odgovaraju :)


Odlicno skida sminku,jako lepo cisti lice,blago je,ne iritira oci i cak verujem d amogu da ga koriste osobe koje imaju kontaktna sociva. Potpuno je bez mirisa. Na ovim proizvodima ne postoji nikakva deklaracija niti sastav i to je po meni veliki propust. Ima 150 ml i cena je koliko se secam,oko 200 dinara. Meni se jako brzo trosi .

Losion za ciscenje lica iz iste linije je malo jace,jer sadrzi alkohol i na bazi je vocnih kiselina. Preporucuje se za sve tipove koze,mada s obzirom na vecu kolicinu alkohola,ja ga koristim 3 puta nedeljno,ali nisam primetila da mi isusuje lice,cak i kada sam ga koristila svaki dan.  Povremeno se moze koristiti i za dubinsko ciscenje normalne koze ili jednom nedeljno za dubinsko ciscenje nemasne koze. Sadrzi isto 150 ml i cena je manja od 200 dinara.


Da li ste probale nesto od Lily proizvoda,znatizelje radi? :)

Konstantina :)

PROLECNI SHOPPING

Jos malo noviteta!
Jako mi se dopadaju postovi ovog tipa pa sam resila da napravim jos jedan. Nesto od ovoga sto cete videti je kupljeno u Beogradu a nesto van.

Pa da pocnemo :)
Volim highlightere i volim sve sto se sija. Iako mi je koza kombinovana i iako se highlighteri bas i ne preporucuju kod ovakvih tipova koze,ja ih u poslednje vreme ipak koristim i dopada mi se efekat koji se postize njima. Koristim ih od skora tako da nemam bas puno iskustava sa njima,ali mi se cini da sam izabrala pravi. Moj izbor je pao na COLLISTAR CREATORE DI LUCE.


To je ustvari highlighter koji se preporucuje i za usne i za lice i za oci,tacnije proizvod 3 u 1. Proizvod je iz Collistar novogodisnje kolekcije jesen zima 2012. i trenutno je snizenje u Jasmin parfimerijama,mada nisam sigurna da je ista ostalo,sa 3690,00 na 1600,00 :) Ima 9 grama i deluje kao da se nikada nece potrositi.





Sledeci noviteti su ruzevi :)



A sto se nijansi tice:

1. Collistar Design rouge Papaya
2. Deborah Shine creator 8
3. Chanel Aqualumiere 97 Salina  ( kod nas ih vise nema,odavno)
4. Collistar Puro lipstick Porpora 57
5. Artdeco High performance lipstick 490

Da li koristite highlightere i koje i koje cete boje ruzeva nositi ovog prolece? :)

Konstantina :)

недеља, 10. март 2013.

MAVALA MAVADRY

Nesto bez cega ne mogu da zamislim lakiranje noktiju je Mavala Mavadry,lak za brzo susenje laka.
Kada malo bolje razmislim,ne znam kako sam ranije mogla da zivim bez ovog laka,koji olaksava lakiranje noktiju. U samo jednom potezu,lak se susi u roku od jedne sekunde. Ja vise ne lakiram nokte bez ovog proizvoda. I da kosta citavo malo bogatstvo,svakako bih ga i dalje kupovala ;)


Pored toga sto sluzi za brzo susenje,daje visok sjaj i produzava postojanost boje,sto je takodje istina. Bocica ima 10 ml i meni se jako brzo trosi,iako ne mazem nokte bas svaki dan. U nasim parfimerijama kosta oko 1400 dinara.

Da li koristite neki slican proizvod koji Vam olaksava mazanje noktiju?

Konstantina :)

субота, 9. март 2013.

LANCOME L'ABSOLU ROUGE

Nisam ljubitelj tamnih ruzeva,crvenih pogotovo. Prilikom sminkanja,akcenat mi je uvek na ocima tako da u sustini izbegavam tamnije ruzeve,a pored toga imam utisak da mi te crvenkasto - koralne nijanse nikako ne stoje,osim leti,kada sam tamnije puti. Ali,nesto sto ipak volim,tacnije sto sam u skorije vreme zavolela,to su bordo ruzevi i ruzevi boje visnje,to mi jako dobro stoji ili mi se barem tako cini ;)

Moj novitet u moru bordo nijansi je Lancome L'absolu rouge 361 Rose Sortilege.


Karmin je predivan,topla bordo-visnjasta nijansa koja cini mi se,stojim svim bojama koze. Mat je bez ikakvih kristala i sljokica,ali ima blagi sjaj,nije potpuno mat. Sto se tice Lancome ruzeva,obozavam njihov miris. Podsecaju me na detinjstvo i period kada ih je moja mama koristila i kada samih ja,verovatno od nje potajno krala i isprobavala,kao i sve devojcice :) U nasim parfimerijama ruz kosta priblizno 4000,00 ali sam ga ja kupila u Atini gde je bio 35 eura.


Da li volite ove nijanse i da li ih koristite?


Pozdrav

Konstantina :)



NOVITETI

Danas cu vam predstaviti novitete u vidu lakova za nokte koje sam kupila u poslednjih pad dana. Iako nokte sredjujem kod manikira i stavljam trajni french,jako cesto mazem nokte i volim stalno da menjam. Ne nosim dugo jedan isti lak,volim da menjam skoro svakog dana,pogotovo kada dodje prolece i leto.


Ljubitelj sam pretezno crvenih,bordo,roze i ciklama nijansi ali sam u poslednje vreme pocela da eksperimentisem i sa ljubicastom. Klasican sam tip sto se lakova tice. Jednostavno ne umem da nosim boje poput plave,zelene,zute i ostalih otkacenih boja ali se divim devojkama kojima to dobro stoji i koje to umeju da nose.
Pa evo mojih noviteta:



Sto se boja tice :

1. Bourjois 26
2. Bourjois 25
3. Loreal 209 Ingenuous rose
4. Loreal 210 Shocking pink
5. Golden rose 12
6. Golden rose 07
7. China Glaze Shocking pink ( neon)
8. China Glaze Heli - yum
9. China Glaze Raspberry festival
10. Collistar 38 Bordeaux perlato
11. Collistar 67 Amarena gloss


Koje cete boje koristiti za ovo prolece i leto ? :)


Pozdrav

Konstantina :)

среда, 6. март 2013.

- OMILJENI YSL PROIZVODI -

Iako sam u prethodnom postu napomenula da nisam ljubitelj tecnih pudera, predstavljam vam jedan koji je ispunio sva moja ocekivanja koja jedan tecni puder mora da ima.

Lutajuci Hondos centrom u Atini,pre par meseci zaustavila sam se kod YSL standa. Paznju mi je,priznajem,privukla promocija,pokloni i snizenje ! :)
Uz pomoc jedne divne devojke,izabrala sam puder LE TEINT TOUCH ECLAT .


Priznajem da sam se dvoumila oko ovog pudera i bila sam skepticna,s obzirom da pruza efekat blistavosti i da nije tezak,jako je lagan i prozracan,poput tonirane kreme,a kako sam ja ljubitelj pudera velike pokrivne moci,ipak sam prevagnula kada sam ga nanela na lice.
Ima odlicnu prekrivnu moc,jako lepo zagladi lice,imala sam utisak kao da glaca povrsinski sloj koze,ima neki blagi sjaj,ali ne sijate se i sto je najbitnije,ne zasijam se od njega i jako je postojan. Uzela sam dve nijanse,B30 i BD 50. Prvi koristim preko zime a ovaj tamniji leti,s tim sto njega povremeno koristim i sada jer nije mnogo taman. Ja sam ga u Atini na promociji platila 30 eura a u nasim parfimerijama je 5500,00


Sledeci omiljeni proizvod od YSl-a je maskara! I to ona koja pruza efekat vestackih trepavica i zaista je tako,nije u pitanju samo marketinski trik. U pitanju je Effect faux cills mascara. 


Ovu maskaru koristim vec godinama i pored Collistar 3D maskare,ovo mi je jedna od najboljih maskara. Daje volumen,produziva trepavice,daje im gustinu,lepo ih rasceslja,trepavice su intenzivno crne,ne kruni se niti se brzo susi. Ima 7,5 ml i u nasim parfimerijama kosta oko 3500,00 .

Da li koristite YSL kozmetiku?

Pozdrav do sledeceg posta

:)

- OMILJENI PUDER SVIH VREMENA -

Veliki sam ljubitelj pudera,ne tecnih,njih retko kada koristim,obozavam kompaktne pudere. Ranije sam,kao klinka,koristila tecne pudere,a onda sa godinama ;) kako sam pocela da lucim vecu kolicinu sebuma u predelu nosa konkretno,presla sam na kompaktne pudere koji mi mnogo vise odgovaraju. 


Isprobala sam sve i svasta,ali pocasno mesto u mom neseseru ima Chanel Mat lumiere compact foundation u nijansi 40 Sable. Nisam toliko svetla ali ovo je jedina nijansa koja je potpuno prirodna,bez primesa rozikastog tona,nije previse zuta,nego je bas bez. Nije tezak,kada se nanese cetkom izgleda potpuno prirodno,sa tuferom ima potpunu prekrivnu moc. Kad smo vec kod toga,ima odlicnu prekrivnu moc,za jedan kompakti puder. Lagan je,lepo ujednaci ten,ima SPF 10,sa njim je koza jako dugo matirana i nema isijavanja.






Ranije,kako sam imala problema sa masnom T zonom,morala sam cesce u toku dana da ga popravljam,a sada kada mi je lice potpuno normalno,za 8h radnog vremena,ne popravljam ga nijednom. Cena je oko 5900,00 s tim sto postoji i refil varijanta koju kupujete svaki sledeci put i dodajete ga u vasu pudrijeru i on kosta manje od 3000,00.


Sve preporuke za ovaj puder ko ima problema sa kombinovanom/masnom kozom.

Koji je Vas omiljeni kompaktni puder?

Pozdrav

субота, 2. март 2013.

- BALEA -

Volim DM! Tu svasta mogu da pronadjem,volim da svrljam po njemu i uglavnom sve sto sam kupila,nisam se pokajala. Svaki proizvod koji sam kupila od Balee,kupila sam vise puta.

Prvi proizvod od Balee o kojem cu danas pisati je Ulje za telo od vanile i kokosa :)


Vec na osnovu samih sastojaka mozete da zakljucite da ovo ulje mirise poput milksejka! Pored vanile i kokosa,sadrzi jos i ulje avokada i jojobe. Ovo ulje je pravo malo tecno zlato u bocici. Nemam bas dobrih
iskustava sa uljima za negu koze jer pored toga sto mi je koza poprilicno suva,pogotovo zimi,nisam bila zadovoljna postignutim rezultatima. Ovo ulje,vec posle duzeg koriscenja,mogu slobodno da kazem da potpuno oporavlja kozu,dubinski je hidrira i hrani,koza je nakon budjenja i dalje mekana,nezna i najbitnije,mirisljava :) Jako bitna stvar je sto se dosta sporo trosi,potrebno je samo par kapljica. Kosta u DM-u oko 300 dinara,mozda malo vise.

Na redu je jos jedna mazalica za telo :) U Dm-u zaista volim da njuskam i isprobavam raznorzne proizvode,jer kako su izuzetno povoljni,ne zalim za potrosenim novcem,cak iako mi proizvod ne odgovara. Uvek cu mu pronaci neku namenu ili ga jednostavno nekome pokloniti.

Dakle,jos jedna mazalica za telo se nasla na mojoj listi omiljenih proizvoda iz DM-a.


To je kremasti uljani losion za telo sa bademovim uljem,koji pored badema sadrzi i orah,sojino i suncokretovo ulje,vitamin E i alantoin. Ovaj losion,koji se slobodno moze nazvati i kremom,zbog svog bogatog sadrzaja,jako lepo neguje suvu kozu i mislim da se bas za taj tip koze i preporucuje. Ne znam kako bi delovalo na drugim tipovima,verovatno bi bilo previse masno. Dosta je kremast i intenzivnog mirisa koji se dosta dugo zadrzava na telu. Prednost mu je sto se jako brzo upija i ne ostavlja masan trag,iako je izuzetno bogato. Sadrzi 40 razlicitih ulja. Volela bih kada bih mogla stalno da ga koristim,ali na zalost proizvod je limitiran. Cena mu je oko 350 dinara.


Sada je rec o kosi i naravno,opet Balea!
Dosta vremena posvecujem svojoj kosi koja nije zahtevna,duga je i farbam je u plavo vec dobrih 10 godina. Trudim se da bude zdrava,sjajna i lepa i pored farbanja. Volim da eksperimentisem sa kosom kada su preparati u pitanju,za druga eksperimentisanja kao sto je farbanje u neku drugu boju,nemam hrabrosti,a zarko zelim da budem crvenokosa ;)
Lutajuci DM-om naletela sam na novu liniju za negu kose sa arganovim uljem,proteinima psenice pantenolom i glicerinom. Privuklo me je i to sto je cela linija bez silikona.


Ova linija je za ispucalu i suvu kosu koja ujedno sprecava i opadanje,jaca lomljivu kosu i kosu koja je sklona ispucalim krajevima. Kremast je,kosa je jako nezna nakon pranja,krajevi su mi manje ispucali,sto se opadanja tice,zaista ne znam da li deluje,posto nemam problema sa tim. Bitna stvar je da oporavlja kosu,cini je mekom i neznom i lakom za oblikovanje. Cena mu je oko 250 dinara,mozda i manje :)

Jos jedan prozivod za kosu,ovog puta je rec o silikonskim kapima za oporavak kose.

Pretpostavljam da su kao isve silikonske kapi,predvidjena da se koriste samo za krajeve,ali ja ove kapi koristim tako sto ih na mokru kosu nanesem od usima pa sve do krajeva. Nanesem malu kolicinu medju dlanove,utrljam i nanesem na kosu. Ima jako nezan i prijatan miris. Kosa je od njih jako mekana i primetila sam da su mi krajevi u sve boljem stanju. Koristim ih vec mesec dana i vidim po krajevima da izgledaju sve bolje i bolje. ne secam se tacno cene,ali mislim da nisu skuplje od 350 dinara.


Zavisna sam o mazalicama za usne i ne mogu da prestanem da ih kupujem,stalno isprobavam nova :)  Trenutno ih imam 10 i ne planiram vise da ih kupujem,dok ove ne potrosim :)
Jedno koje najvise volim i koje mi u rekordnom roku oporavi usne je Balea SOS balm. Povoljan je,cini mi se da nije v ise od 200 dinara i vec nakon prvog nanosenja usne su mekse,hidratantnije i oporavljene. Sve preporuke.




Da li Vi volite Baleu i sta od njih koristite? :)

Pozdrav

Претражи овај блог

Translate