понедељак, 25. фебруар 2013.

COLLISTAR MOLEKULI MLADOSTI

Danas cu Vam pricati o jednoj potpuno novoj Collistar liniji proizvoda za negu lica koji se kratko i jasno nazivaju - Molekuli mladosti.
Obecavali su mnogo......nisam bila skepticna jer verujem Collistaru. I napokon sam ih isprobala :)

Postoje 3 razlicite vrste koncentrata:

1. Aktivni koncentrat hijaluronske kiseline
2. Aktivni koncentrat kolagena
3. Aktivni koncentra vitamina A+C+E


 Aktivni koncentrat hijaluronske kiseline - Hijaluronska kiselina je zaduzena za hidrataciju koze i usporavanje procesa starenja,tacnije zaduzena je za odrzavanje optimalne hidratacije citavog tela. Svojstva hijaluronske kiseline je da stite kozu od mehanickih ostecenja. Aktivni koncentrat hijaluronske kiseline deluje na sve slojeve koze dajuci joj hidrataciju i lifting. Duzim koriscenjem ovog koncentrata kozi se vraca hidratacija, tonus,zdrav izgled i znaci dehidratacije su smanjeni.


Aktivni koncentrat kolagena - Kolagen je vlaknast protein prisutan u kozi,kostima,hrskavici,tetivama i najvazniji protein zaduzen za kompaktnost koze. Postoji 28 razlicitih vrsta kolagena. Starenje menja strukturu kolagena i smanjuje proizvodnju fibroblast ( celija zaduzenih za proizvodnju kolagena i elastina).
Ovaj koncentrat je izuzetno efikasan u borbi protiv starenja koze,vraca tonus i gipkost kozi,preoblikuje je i sprecava pojavu bora .


Aktivni koncentrat vitamina A,C i E -  Od svih vitamina,za mladalacki izgled koze,zaduzeni su vitamini A,C i E.
Vitamin A iliti Retinol je najznacajniji u borbi protiv starenja koze. Deluje na redukciju bora,regenerise i vraca tonus. Vitamin C i Vitamin E su antioksidansi. Oni stite kozu od stetnih uticaja suncevih zraka i zajednickim dejstvom podsticu samoregeneraciju koze. Vitamin C ima i veliku moc izbeljivanja.  Ova kombinacija idealna je za podmladjivanje koze :)
Ovaj koncentrat jaca i revitalizuje kozu, redukuje bore i ujednacava ten,kozi daje blistavost.



Od ova 3 koncentrata,ja sam isprobala koncentrat vitamina A,C i E i zaista je tako kako Collistar i kaze. Koza mi je cistija,blistavija,nije vise dehidrirana,ten mi je ujednacen,cak su mi i neke stare flekice potpuno izbledele :) Bitna stvar kod ovih koncentrata je da su potpuno bez mirisa,alkohola i boja,lagane teksture i brzo upijajuci. Takodje,mogu se koristiti samostalno ili u kombinaciji sa kremom,sto je jos bolje jer deluje efikasnije u borbi protiv starenja. Pogodni su za sve tipove koze i mogu se koristiti ujutru ili uvece ili i ujutru i uvece na ocisceno lice i vrat po par kapi. Cena ovog koncentrata je 4200,00

Da li biste volele da probate neki od ovih koncentrata i koji?

Pozdrav

:*


петак, 22. фебруар 2013.

DECLEOR

Kombinovana i masna koza su jedne od zahtevnijih tipova koze,upravo takva je i moja. Imam kombinovanu kozu,sa masnom T zonom,tacnije sebum mi izbija samo u predelu nosa. Nemam problematicnu kozu,stavise prilicno je  nezahtevna,nemam problema sa bubuljicama i mogu da kazem da imam dosta cistu kozu lica :)
Poslednjih godina dana,mascenje koze se svelo na minimum,tako da mogu da kazem da mi je lice sada normalno :)

Proizvodi kojima dugujem postovanje i koji su moju kozu lica u potpunosti oporavili od svih stetnih uticaja,ostecenja,viska sebuma,pokoje flekice je -  DECLEOR - .

Decleor je francuski brend koji je osnovan u Parizu 1974. godine u zelji da se kreira potpuno prirodan brend,bez vestackih mirisa,boja i parabena,baziran je na aromaterapiji i ima dosta intenzivan miris. Danas,Decleor nije brend koji je potpuno bez parabrena ali se radi na tome da bude 100 % paraben free.
Postoje 2 proizvoda koja koristim u redovnoj nezi lica.


AROMA PURETE  je fluid za negu kombinovane i masne koze. Koza koja luci preveliku kolicinu sebuma zahteva posebnu negu,kod ovakvog tipa koze je neophodno da se omoguci da koza dise i da se uspostavi optimalno lucenje masnoca. Ovaj fluid je jako lagan,kao sto i sam naziv kaze,osvezava lice,matira i hidrira kozu tokom citavog dana,skuplja pore i cini da koza bude glatka. Kozu snabdeva kiseonikom i daje joj blistavost Po samom nanosenju,koza je matirana i nekako popunjeva,jaca,otpornija. Bez parabena je,mineralnih ulja i nije komedogena.


Proizvod koji se koristi u kombinaciji sa ovim fludiom je posebna vrsta seruma koji se koristi po principu akupresure. Akupresura je metoda tradicionalne kineske medicine sto u prevodu znaci stipkanje i lupkanje prstima,a upravo je ovo i metoda kako se ulja nanose. Ulje koje koristim,a koje je namenjeno kombinovanoj kozi je PURIFYING SERUM .
Serum je 100 % prirodan,nemasne teksture,suv na dodr i ne ostavlja masne tragove na licu. Sadrzi esencijajalna ulja ylang ylanga,zalfije,ruzmarina i limuna. Regulise lucenje sebuma i uopste ne masti kozu,suzava pore,prociscava kozu i daje zdrav i svez izgled. Nanosi se ujutru ili uvece,pre kreme tako sto se zagreju 2 kapi medju dlanovima,nanosi se na potpuno ocisceno lice.


  Da li ste upoznati sa ovim brendom i sta od njega volite? :)



COLLISTAR MUST HAVE PRODUCTS

Ovaj post cu posvetiti jednom od svojih omiljenih kozmetickih brendova a to je - COLLISTAR. 
Ne znam koliko vas zna,ali Collistar je farmaceutski brend poreklom iz Italije,osnovan davne 1982.godine a pre toga je bio brend koji se prodavao iskljucivo u apotekama. 

Imam dosta Collistar proizvoda koje volim i koje redovno koristim i kao takvi,obavezni su u mom neseseru :)

Prvi proizvod o kojm cu pricati je iz linije za kombinovanu i masnu kozu,to je tretman protiv bora i za seboregulaciju,tacnije Trattamento seboequilibrante anti - eta. Kao sto i sam naziv kaze,krema je namenjena kombinovano- masnoj kozi,matira lice,pritom ima i anti age efekat. S obzirom da se meni T zona vise ne masti kao ranije,ova krema mi je odlicna podloga za lice i u toku dana nemam potrebu vise da matiram lice i popravljam sminku. Ova krema se preporucuje od 28.godine,sadrzi vitamin F i B6 kao i specijalno patentiran Collistarov kompleks koji ucvrscuje kozu i stimulise proizvodnju mladog kolagena i elastina. Cena je 4590,00.




Drugi proizvod koji je obavezan ako imate suvu,grubu,zahtevnu kozu tela i ako imate problem da pronadjete odgovarajuci proizvod za negu tela,onda ja imam resenje, a to je Superhranljiva hidratantna krema za telo.
Moja koza tela je sustra suprotnost kozi lica,jako je suva i ponekada gruba,ranije sam cak imala i potrebu da mleko nanosim vise puta na dan jer nisam podnosila tu stalnu zategnutost koze. A onda sam,sasvim slucajno,otkrila ovu savrsenu kremu koja je dovela moju kozu u stanje da sada samo jedanput dnevno mazem kremu.Intenzivno hrani kozu,dubinski je hidrira,ima jako lepu,puterastu teksturu idealnu za jako suvu kozu. Pored toga,poboljsava tonus i elasticnost koze,bogata je biljnim puterima i voskovima koji kozi daju momentalni osecaj mekoce. Cena je 5990,00.

Sledeci proizvod bez kojeg ja ne mogu da zamislim svoje kupanje je - piling iliti Thalasso scrub.
Piling na bazi esencijalnih ulja obnavlja i revitalizuje kozu i daje osecaj mekoce. Kako kaze Collistar,tajna je u ekskluzivnoj mesavini 90 vrsta morskih soli. Proizvod se nanosi na mokru kozu i laganim kruznim pokretima se umasirava. Cena je 5900,00.

                    
Jos jedna u nizu krema za telo koje su me prvenstveno ocarale mirisom,teksturom i samom bojom kreme.  To je krema za telo iz linije DEI SENSI  sa esencijalnim uljima i cvetnim ekstraktima. Sama linija deluje po principu aromaterapija,opusta sva cula,koza je mekana,nezna,hidrirana,miris se zadrzava citav dan na telu,sadrzi ulje crvenog bibera,argana,sljivu,bergamot,jasmin,vanilu i sandalovinu. Miris nije tezak niti gusi,a iz iste linije postoji i aromaticna vodica za osvezavanje citavog tela. Krema je jako lagane teksture tako da moze da se koristi citave goodine :) Cena kreme je 5500,00.

Volim taman ten,ali onako fino prirodno taman,nista prenapadno :) Nisam ljubitelj solarijuma,na more idem jednom godiste,ali vec par godina koristim kreme za samopotamnivanje,one su mi obavezne i leti i zimi. Bitna stvar kog ovakvih proizvoda je da izbegnete fleke. Pre nanosenje kreme za samopotamnjivanje bitno je uraditi piling lica i tela,umasirajte malu kolicinu proizvoda za tamnjene i lepo razmazite. Ako niste vicni u nanosenju,mozete samopotamnjivac pomesati sa mlekom za telo koje koristite,svakako u tom slucaju necete imati fleke. Ja trenutno koristim kremu koja je samo za potamnjivanje tela,dobija se jako prirodna boja,kao da ste potamneli na suncu,jer sadrzi posebnu supstancu koja pruza bas takav efekat. Ne secam se tacno cene,ali mislim da je malo vise od 2000,00.


Za odstranjivanje ocne sminke koristim proizvod koji ispunjava sva moja ocekivanja. To je dvofazni odstranjivac sminke koji ima dve faze,uljanu i vodenu i koristi se za skidanje sminke sa ociju i usana. Odlicno skida tesku i vodootpornu sminku,jako je blag,sadrzi ulje crnog sleza i ekstrakt nevena,ne izaziva nikakve iritacije. Sadrzi ph vrednost suza tako da mogu da ga koriste i osobe koje nose kontaktna sociva. Njegova cena je 2690,00.


Inace,Collistar ove godine slavi 30 godina postojanja :)



Da li Vi volite Collistar? Koji su vam omiljeni proizvodi?

Pozdrav :)


недеља, 17. фебруар 2013.

COLLISTAR FAVOURITE SUMMER BEAUTY PRODUCTS

Moram priznati da nisam ljubitelj zime nikako,iako sam zimsko dete i rodjena sam u novembru,prolece i leto je period kada i ja bukvalno cvetam,kao i vreme :) Kako nam se leto lagano priblizava,resila sam da pisem o  letu,moru i kremama za suncanje. 



Pocasno mesto,kao i svakog leta u mojoj torbi za plazu zauzima - Collistar! 
Danas cu vam pisati o Collistar proizvodima koje obavezno morate imati na moru,pre svega ako zelite lepu,cokoladnu i dugotrajnu boju :)

Prvi prozivod o kojem cu pisati je nesto sto je mene odusevilo na prvo mazanje jos pre par godina. Uvek sam volela proizvode koji sluze za ubrzano tamnjene,iako sam bila pomalo skepticna,pogotovo kada su u pitanju proizvodi bez UVA I UVB filtera. Moj proizvod broj 1 od Collistara je Supertaning Concentrated Unguent iliti Koncentrat za dobijanje vrlo tamne boje,koji se popularno zove dzem :)


Koncentrat je bez faktora i koristi se nekoliko dana nakon suncanja,tacnije kada vec dobijete boju ili mozete da ga koristite od prvog dana,u kombinaciji sa nekim od faktora zastite. Ja ga koristim kada vec malo dobijem boju,jer sam svetle puti ali na srecu,jako brzo pocrnim. Primetila sam i jednu jako bitnu stvar,a to je da sa Collistar proizvodima uopste ne gorim,cak i kad imam samo koncentrat na sebi :)
Koncentrat je vodootporan,moze da se koristi i za lice i za telo,ostavlja pomalo tragove na kupacem kostimu,ali cim ga operete apsolutno sve se skida :) Bitna stvar je da produzava trajnost boje i da predivno mirise :)
Sto se sastava tice,sadrzi ulje sargarepe i orahove ljuske,lesnik,neven i jojobu u kombinaciji sa pcelinjim voskom i Vitaminom E. Vitamin E je jako bitan jer pospesuje borbu protiv slobodnih radikala,cime usporava i starenje :) 


Drugi proizvod koji je moj verni pratilac vec godinama je Dvofazni sprej na bazi aloje koji sluzi za oporavak koze nakon suncanja.

Ovaj sprej je dvofazni,sto znaci da sadrzi i uljanu i vodenu komponentu,nemastan je potpuno,odlicno neguje,ostaje blagi film na kozi i jako lepo hidrira i hrani kozu. Sadrzi aloju koja kozi daje efekat hladjenja,kamilicu koja umiruje kozu i crvenilo kao i ulje nevena,makadamije i badema. Preporucuje se svim tipovima koze,mada je moja poprilicno suva,leti na moru jos vise,tako da mi ovaj proizvod odgovara jer je jako bogate teksuture a opet nije pretezak i ne opterecuje kozu niti je mastan.


Treci proizvod je isto proizvod posle suncanja a to je Moisturizing After sun balm.


Kod ovog proizvoda mi se svidja sto je jako lagan,nemastan,bez ulja a opet dovoljno hranljiv da i najzahtevnijoj kozi da potrebnu hidrataciju i ishranu nakon izlaganja suncu. Jedna od prednosti ovog balzama je sto moze da se koristi tokom citave godine. Preporucuje se i za lice i za telo,sto i ja primenjujem  na sebi dok sam na moru. Nemam nikakvih problema sa licem,tako da mi ovaj proizvod nije pravio nikakve probleme. Kao sto kaze Collistarov tim,produzava postojanost boje i zaista je tako :) Ima predivan miris i citavih 400 ml.


Nadam se da sam vam makar malo pomogla u odabiru proizvoda za suncanje :) Zanima me sta vi koristie dok ste ne moru i koji proizvodi su vam obavezni leti ? :)


субота, 16. фебруар 2013.

THE ONE AND ONLY.......

Sa zadovoljstvom Vam predstavljam svog pratioca kroz zivot koji je uz mene vec dobrih 7 godina,moju najvecu mirisnu ljubav,moj najdrazi parfem....... Alien by Thierry Mugler.





Sa ovim parfemom sam se susrela davne 2006. godine kada sam tek uplivala u kozmeticke vode. Njuskajuci po policama nasih parfimerija,naletela sam na jednog ljubicastog lepotana koji mi je automatski privukao paznju. To je definitivno bila ljubav na prvi miris. Obozavam jake parfeme,mirise koji imaju neku pricu,mirise koji su posebni i specificni,misticni,neobicni a takav je upravo Alien.


Od mirisnih nota sadrzi jasmin,beli amber i drvene note.Bocica je dizajnirana sa izglacanim stranicama ametista,nosioca prirodne energije, ukrasenu zlatnom kapom koja reprezentuje solarnu moc.
Predivan,prodoran miris toplog jasmina,od samog pocetka pa do kraja,miris prosto kao da me greje,i dusu i telo,osecam se u svakom smislu jako posebno kada ga nosim,a nosim ga stalno,nebitno da li je napolju + 40 ili - 15.... Sa ovim parfemom osecam priliv pozitivne energije,tako se uvek osecam cim ga stavim :) Imam trenutke kada se osecam lose,ali to prodje cim uzmem dozu Aliena,prosto na mene deluje magicno :)






Koji je Vas omiljeni miris,miris po kojem ste prepoznatljive? :)


BB kreme

Napokon je dosla na red i moja omiljena tema :) Moram da izrazim svoje zadovoljstvo BB kremama,iako sam ljubitelj pudera i volim kada imaju malo jacu prekrivnu moc,bez obzira sto nemam nikakvih problema sa kozom,ovaj vid krema me je odusevio i moram priznati da sam potpuno zamenila koriscenje tecnih pudera,BB kremama,za sada samo leti :)


Trziste je preplavljeno BB kremama i u moru istih nismo sigurni sta da izaberemo,barem ja :) Zelela bih za pocetak da Vas malo bolje upoznam sa BB kremama,sto verujem da vec znate,ali za one koji ne znaju,ili nisu mozda sigurni ;)








BB kreme nisu klasicne tonirane kreme,kako vecina devojaka sa kojima sam se ja susretala,mesa,BB je skracenica za Blemish balm,iako se preporucuju svim tipovima koze,one su najpogodnije za kombinovanu kao i kozu sklonu nepravilnostima. Imaju odlicnu prekrivnu moc,daju momentalnu blistavost licu,hidriraju kozu i sto je bitno kod kombinovane koze kao sto je moja,ne sijam se uopste. Sadrze i UVA i UVB filtere a mnoge u sebi imaju i anti- ageing dejstva.






Ja trenutno koristim dve kreme naizmenicno. Prva je Collistar Magica BB krema a druga je Clinique BB krema. Sa obe sam jako zadovoljna, s tim sto laganu prednost dajem Clinique kremi samo zbog vece pokrivne moci. Collistar krema mi je laganija i nju koristim uglavnom leti. Bitna stvar je da ona ima i anti age svojstva,zaista daje momentalnu blistavost,jako lepo ujednaci ten i fino prekriva sve nepravilnosti i nesavrsenosti na licu,kako bih ja inace rekla,glacaju kozu :)

Bitna stvar kod Collistara je to sto je krema bez parabena tako da vam nece izazivati dodatne probleme na licu,sadrzi jos i shea butter,UVA i UVB filtere,Oligopeptide 20 ( to su polimeri aminokiselina koji sadrze od 4 do 20 aminokiselina a kod Collistara ih ima 20 ) kao i ekstrakt licija koji ozivljava ten i vraca sjaj kozi.




Da li vi koristite BB kreme i koje i da li ste zadovoljne? :)

Do sledeceg posta :)

петак, 15. фебруар 2013.

MICELARNI LOSIONI

U poslednje vreme je jako velika potraznja za micelarnim losionima tj vodicama koje sluze sa skidanje sminke sa citavog lica i sto je najbitnije od svega,nakon koriscenja nije potrebno da se umivamo :) Ove,kako ih ja popularno nazivam vodice su me odusevile i kupile a i najbitnije od svega,olaksale posao kada je skidanje sminke u pitanju.



S obzirom da se moja sminka moze nazvati teskom,u pocetku sam bila malo skepticna da li cu uspeti svu sminku da odstranim sa lica a da se posle toga ne umijem,kako sam i navikla godinama vec da radim. Moram prvo da Vam kazem da je moj izbor kada je ova vrsta skidaca u pitanju,pao na Collistar Micelarnu vodicu kojom sam prezadovoljna. Koristim je vec par meseci konstantno i ne bih je menjala ni za sta na svetu :)



Kao sto rekoh,bila sam skepticna,ali ova vodica u jednom potezu skine moju vecernju sminku,odstarni sve necistoce a lice nakon ciscenja bude sveze i hidrirano. Nema onog neprijatnog osecaj zatezanja,cak nemam potrebe ni kremu da nanosim :)
Sto se umivanja tice,ja sam od onih koji nemaju osecaj da im je lice potpuno cisto ako se dobro ne umiju,volim onaj osecaj cistoce koze pod prstima :) I pritom ,jako je blaga,ne iritira oci niti ocnu regiju i mogu da koriste i osobe koje nose kontaktna sociva,kako preporucuje Collistar :)

Kakva su Vasa iskustva sto se tice micelarnih losiona,da li ih koristite i koje,zadovoljne ste? :)


Make up looks spring - summer 2013.

Kao uvodni,a pored toga i brzinski post,pricacu o kolekcijama za prolece leto 2013. godine :) Sve je u znaku neznih,pastelnih boja,puno sjaja,sljokica,glitera....pogledajte i sami :)



                                                                    COLLISTAR




                    
                                                                      ARTDECO





                                                                        ARMANI




                                                                         CHANEL





                                                                          DIOR






                                                                      GUERLAIN




                                                                             YSL





                                                                           SHISEIDO





OVO SAM JA.....

Na skoro svim blogovima se susrecem sa postovima ovog tipa,pa sam resila da i ja napravim jedan slican,da me bolje upoznate :)

Ovo sam ja :)







                                    
                                          

                                          
                                          
                                          




Претражи овај блог

Translate